White Peony King

Rating:
100% of 100
€ 5,60
Op voorraad
SKU
WP02

De White Peony bestaat uit één loot en twee blaadjes. Deze zeer hoge kwaliteit White Peony, "King'' gradatie, wordt gekenmerkt door veel witte loten.

Heerlijke verfrissende, delicate witte thee. Voor de liefhebbers van zachte theesmaken een aanrader. Probeer deze thee zelf en voeg deze toe aan uw theeavontuur.

De White Peony komt uit het noorden van China's provincie Fujian, uit het Fuding thee gebied. Hier wordt ook de beroemde Silver Needle thee geproduceerd. De naam White Peony heeft te maken met de vorm van de gedroogde bladeren die lijken op een pioen (peony). De smaak is overduidelijk die van de witte thee. Niet alleen een gezonde thee door het grote aantal anti-oxidanten, maar ook een lekkere thee, met een bijna fruit-achtige smaak.

Een verschil tussen de Silver Needle en de White Peony is dat voor de Silver Needle alleen de jonge loot van de theestruik wordt geplukt en deze alleen vóór het Qingming festival geplukt mag worden (jaarlijks slechts een dag of acht om te plukken). Voor de White Peony wordt de loot met twee blaadjes geplukt en laat men de blaadjes langer doorgroeien, waardoor deze er anders uitziet en er ook een duidelijk verschil in smaak op te merken is.  


white peony loose tea white peony landscape white peony pluck
meer informatie
Andere namen Bai Mu Dan, Pai Mu Tan, White Peony King
VoorkomenEen mooie mix van de ongeopende theeloten en losse theebladeren. De loten zien er groot uit, als pioenen, vandaar de naam (Peony).
Oogst jaar2017
SmaakDeze thee is zacht, delicaat en verfrissend van smaak. Het heeft een iets stevigere smaak dan de Silver Needle, met een nootachtig accent.
Prijs per kopje€ 0,60
Herkomst

Fuding, Fujian

kaart Fuding witte thee

Instagram Hash TagNee

 1. Wat is witte thee?

  Wat is witte thee?

  Witte thee wordt onderverdeeld in verschillende soorten. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal nauwelijks bewerkt zijn, het is de minst bewerkte theesoort van alle 6 soorten Chinese thee (groen, zwart, oolong, geel, puerh en witte thee)

  Lees Verder »
 2. Witte thee en uw gezondheid

  Witte thee, over de goede effecten van witte thee op uw gezondheid.

   

  Fuding Witte Thee  werd oorspronkelijk geproduceerd op de Taimu Berg in de buurt van Ningde Fujian. Fuding, Zhenghe, Jianyang en Songxi in Fujian zijn de belangrijkste groeiende en producerende regio's van witte thee in China. De beste witte thee, de silver needle, wordt geproduceerd in Fuding. 

  Lees Verder »
 3. Wat is witte thee?

  Wat is witte thee?

  Witte thee wordt onderverdeeld in verschillende soorten. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal nauwelijks bewerkt zijn, het is de minst bewerkte theesoort van alle 6 soorten Chinese thee (groen, zwart, oolong, geel, puerh en witte thee)

  Lees Verder »
 4. Renco en Judith op Thee Avontuur

  Hieronder een verslag van Judith: Zij is vanaf September tot en met December 2013 in Xiamen geweest om ons op vrijwillige basis te helpen met het verbeteren van de website, waarvoor veel dank!

  Lees Verder »
 5. ?
 6. Witte thee (Silver Needle) steeds populairder

  Onlangs vond ik op het internet een artikel van Sonia Kolesnikov-Jessop in The New York Times, dat ging over de toenemende populariteit van witte thee en dan vooral de Silver Needle of Yin Zhen. In dit artikel wordt besproken hoe zeer thee kenners deze delicate thee waarderen, maar dat deze thee op dit moment nog niet populair is bij het grote publiek.

  Lees Verder »
 7. ?
 8. Mariana's thee avontuur 2013

  Mariana een Spaans sprekende studente die in China studeerde ging met Tea-Adventure mee op reis. 

  Tea-Adventure is erg gepassioneerd door thee, daarom willen we dat de mensen, net als ons,  weten wat echte thee is, hoe de wereld van de thee in China er echt uitziet. Niermand legt het je zomaar uit, en het lijkt simpel van buitenaf om aan thee te komen, maar de waarheid is anders, er zijn eindeloos veel mogelijkheden, duizenden verschillende varianten, honderden gradaties en duizenden dorpjes.

  Lees Verder »

Per glas is rond de 2 gram ruim voldoende. Voor een theepot of Gaiwan is 3 tot 4 gram aan te raden. De bladeren worden met water tussen de 70 en 80 graden overgoten. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur is een enkel ogenblik tot een minuut voldoende, alvorens van deze thee te kunnen genieten.

brewing instructions

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:White Peony King
Jouw rating
Upsell products