Weishan Yellow Tea

€ 9,20
Niet op voorraad
SKU
WY01

We wisten dat de Weishan gele thee bestond, maar vonden hem pas na jaren in 2016.

We zijn trots dat we één van China's meest zeldzame theesoorten kunnen aanbieden. Gele thee is van nature zachter dan groene thee.

Gele thee in zeldzaam. Er zijn maar een paar soorten en die willen we zo veel mogelijk in ons assortiment opnemen. Daarom besloten we op zoek te gaan naar de Weishan gele thee. Helaas was er weinig informatie over de Weishan gele thee te vinden en dus besloten we op de ‘gok’ naar Weishan toe te gaan.

In Weishan bleek het moeilijk om goede gele thee te vinden, het bezoeken van verschillende theeplantages leverde in eerste instantie niets op. Gelukkig wilde het toeval dat tijdens ons tweede bezoek er een gele thee demonstratie was bij de tempel om te laten zien hoe gele thee wordt gemaakt. Thee meesters en studenten kwamen de kunst van het maken van gele thee demonstreren.

We probeerden alle monsters uit. De meesten waren mislukt en niet lekker, maar ééntje was bijzonder! Het had de bekende smaak die bij gele thee hoort. We vroegen wie deze thee had gemaakt en ontdekten dat de vader van de eigenaar van een theebedrijf de thee had gemaakt.

Deze thee hebben we ingekocht en we hopen dat u deze Weishan gele thee wilt uitproberen. Gele thee is een iets geoxideerde en subtiele thee. Probeer deze relatief onbekende thee en geniet van deze prachtige gele thee.

wei shan close up wei shan landscape wei shan
meer informatie
Andere namenWeishan Huangya, Weishan Maojian, 沩山黄芽
VoorkomenLange loten, gecombineerd met enkele blaadjes.
Oogst jaar2015
SmaakZoet en fris met zachte afdronk.
Prijs per kopje€ 0,09
Herkomst

Weishan, Hunan

kaart weishan gele thee

Instagram Hash TagNee

 1. Weishan gele thee, de zoektocht

  Weishan gele thee.. We wisten dat deze thee bestond, maar hadden het tot nu toe nog niet gevonden. Gelukkig is dat dit voorjaar wel gelukt en vol trots kondigen we dan ook  aan dat we één van China's meest zeldzame theesoorten aanbieden. Hier vindt u het verhaal van de lange zoektocht naar deze mooie thee.

  Lees Verder »
 2. Wat is gele thee en welke gele theesoorten kent China

  Wat is gele thee

  Bij toeval gevonden en nu langzaam aan het verdwijnen. Wat is eigenlijk gele thee?
   
  Gele thee is zeldzaam en ondanks zijn zachte smaak, relatief onbekend.  Net als de andere soorten thee wordt deze thee gemaakt van camellia sinensis bladeren. En net als bij de andere theeën wordt de smaak en de kleur bepaald door de manier van produceren.

  Lees Verder »

Gebruik 2 of 3 gram thee per glas. Laat het water na het koken iets afkoelen, het moet iets hoger zijn dan de 80 graden die normaal gesproken voor groene thee wordt gebruikt. Laat de thee minimaal 1 minuut trekken.

gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Weishan Yellow Tea
Jouw rating
Upsell products