Silver Needle

Rating:
97% of 100
€ 7,80
Op voorraad
SKU
WS02

Populaire en exclusieve witte thee van zeer hoge kwaliteit. De Silver Needle bestaat alleen uit theeloten. 

Deze biologische thee kan maar acht dagen in het voorjaar worden geplukt. Eén kilo kan wel uit 10.000 loten bestaan! Probeer zelf deze unieke en zachte thee uit Fuding. 

Het is moeilijk om een authenitieke biologische Silver Needle (Bai Hao Yin Zhen)te vinden. Na een lange zoektocht en veel speurwerk bleek het dorp Fuding in het noorden van de provincie Fujian de aangewezen plaats om deze witte thee te kopen. Daar vonden we hoog in de bergen en via smalle wandelpaadjes, de beste kwaliteit Silver Needle uit China die ook nog biologisch gecertificeerd is.

Vlak voor het Qingming festival, tussen half maart en half april, worden alleen de beste theeloten geplukt voor deze thee die een zoete, zachte smaak en een verfrissende geur heeft. De pluk kan maar gedurende acht dagen plaatsvinden , daarna zijn de loten te groot en wordt de smaak minder. Ook is het moment van plukken gedurende de dag zeer bepalend voor de smaak. Het is dus geen gemakkelijk proces maar ook Tea Adventure kiest niet voor makkelijk, maar voor het thee avontuur.

Alleen de beste ongeopende loten geven de witte indruk, die uniek is voor de Silver Needle. Deze witte thee wordt traditioneel ook gebruikt als een medicinale kruid in Fuding. Witte thee wordt nauwelijks bewerkt en behoudt bovendien de gezonde eigenschappen.

Al vele jaren bieden wij verschillende witte thee soorten aan, waarbij de Silver Needle thee erg populair is onder de theeliefhebbers. Inmiddels kopen we al jaren deze thee bij dezelfde biologische theeplantage in en kunnen wij u garanderen dat dit de beste Silver Needle is die we hebben kunnen vinden in China.

Koop hier uw witte thee, de Silver Needle, beter zult u ook nergens kunnen vinden!


silver needle silver needle landscape silver needle close up
meer informatie
Andere namenSilver Needle, Yinzhen, Baihao Yinzhen
VoorkomenLosse thee. Makkelijk te herkennen aan de witte, pluizige haren. Silver Needle thee bevat geen bladeren, alleen de ongeopende theeloten.
Oogst jaar2017
SmaakDe smaak is zacht en delicaat, Silver Needle verfrist en verveelt niet.
Prijs per kopje€ 0,08
Herkomst

Fuding, Fujian

kaart fuding

Instagram Hash TagNee

  1. Silver Needle, authentieke thee

   Witte thee en Chrysant thee zijn uitstekende en heerlijkedorstlessers. 

   Het aroma van authentieke Chinese witte thee is delicaat en subtiel. De loten van de Silver Needle zijn niet groot of dik zijn en lijken een klein zilver/wit harig vachtje te hebben.

   Lees Verder »
  2. Witte thee - Theevelden van de Silver Needle

   Witte thee en de theevelden van de Silver Needle (Baihao Yinzhen)

   Al tijden wilden we een goede witte thee aan ons assortiment toevoegen. Al die tijd was het moeilijk om witte thee te vinden en vooral de beste onder de witte theeën, de Silver Needle (Bai-Hao-Yin-Zhen).

   Lees Verder »
  3. Hoe wordt Silver Needle witte thee geplukt?

   De Silver Needle wordt 1 keer per jaar geoogst en dan wordt alleen de jonge knop met de witte donzige haartjes geplukt. De oogsttijd is daardoor beperkt tot ongeveer acht dagen per jaar.

   Lees Verder »
  4. Witte thee (Silver Needle) steeds populairder

   Onlangs vond ik op het internet een artikel van Sonia Kolesnikov-Jessop in The New York Times, dat ging over de toenemende populariteit van witte thee en dan vooral de Silver Needle of Yin Zhen. In dit artikel wordt besproken hoe zeer thee kenners deze delicate thee waarderen, maar dat deze thee op dit moment nog niet populair is bij het grote publiek.

   Lees Verder »
  5. Witte thee en uw gezondheid

   Witte thee, over de goede effecten van witte thee op uw gezondheid.

    

   Fuding Witte Thee  werd oorspronkelijk geproduceerd op de Taimu Berg in de buurt van Ningde Fujian. Fuding, Zhenghe, Jianyang en Songxi in Fujian zijn de belangrijkste groeiende en producerende regio's van witte thee in China. De beste witte thee, de silver needle, wordt geproduceerd in Fuding. 

   Lees Verder »

Schep met een lepel ongeveer 2 à 3 gram Silver Needle in uw theebeker. Wilt u gebruik maken van de gaiwan, dan 3 tot 5 gram. Voor de Silver Needle raden wij aan geen kokend water te gebruiken. U zult de loten beschadigen, en het zachte van de Silver Needle-smaak zult u niet proeven. Water van 70/80 graden is perfect voor de Silver Needle. Wanneer u van lichte thee houdt, kunt u de thee snel doorschenken. Voor sterkere thee, moeten de loten wat langer ondergedompeld zijn in het water. De Silver Needle kan meerdere keren bijgeschonken worden, het zijn loten die niet snel hun smaak verliezen.
gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Silver Needle
Jouw rating