Silver Eyebrow

Rating:
93% of 100
€ 7,30
Niet op voorraad
SKU
BE02

Zachte, zwarte thee, familie van de Lapsang Souchong. Thee uit de bergen, hoge gradatie Chinese zwarte thee.

Schrijfster Lulu Wang zegt over haar favoriete thee van Tea-Adventure: "..een mooi evenwicht tussen een lichte grassige smaak (Chinees) en een sterke lekkere smaak (Europees) . Een perfectie combinatie van Oost en West."

Op speciaal verzoek van een zwarte thee én Tea-Adventure fan, is deze thee weer terug van weggeweest. We zijn zelf erg blij dat de Silver Eyebrow (Yin Jun Mei) weer in ons assortiment is opgenomen. Vanaf 2005 wordt de Silver Eyebrow thee geplukt in de Wuyishan National Nature Reserve Park. Deze Chinese thee komt uit een onvoorstelbaar mooi en (gelukkig) beschermd gebied. De thee bomen groeien op 1500-1800 meter hoogte.

De loten hebben een wat gebogen vorm. Vandaar ook de naam, omdat ze een beetje lijken op een wenkbrauw. De Silver Eyebrow lijkt door zijn goudkleurige blaadjes haast meer goudkleurig dan zilverkleurig te zijn. De Golden Eyebrow bestaat inderdaad ook. Navraag leerde ons dat deze naam is gegeven omdat de Golden Eyebrow geen betrekking heeft op de kleur, maar verwijst naar het feit dat alleen de knoppen worden gebruikt voor deze thee.

De Silver Eyebrow bevat naast de knoppen ook bladeren. Vandaar het de naam heeft gekregen van een ‘’minder dure’’ metaalsoort. Deze thee is ‘ontdekt’ in Tongmu in 2005. Tongmu is een nationaal natuurreservaat, dat hoog in de bergen ligt. Al 400 jaar wordt hier onder andere ook de Lapsang Souchong zwarte thee gemaakt. Hoewel de blaadjes van dezelfde struik komen, is er sprake van een andere thee. Het uiterlijk, de smaak en de verwerking van deze thee verschillen enorm. Het grootste verschil tussen deze 2 theeën is de verwerkingsmethode. De traditionele Lapsang Souchong wordt gerookt. Daarom heeft de Silver Eyebrow deze rokerige geur niet die Lapsang Souchong wel heeft. Als we over Lapsang Souchong spreken bedoelen we de westerse variant. In China bestaat de Lapsang Souchong uit hele bladeren en wordt deze niet gerookt. Probeer deze zachte heerlijke thee eens uit, de favoriet van schrijfster Lulu Wang. De smaak zal u niet teleurstellen.

silver eyebrow brew silver eyebrow landscape silver eyebrow bushes
meer informatie
Andere namenSilver Eyebrow, Yin Jun Mei, 银骏眉
VoorkomenZwarte thee van bladeren en goud kleurige loten. Gebogen vorm.
Oogst jaar2014
SmaakZachte, fijne smaak
Prijs per kopje€ 0,07
Herkomst

Wuyishan, Fujian, beschermd natuurgebied

kaart wuyirocktea

Instagram Hash TagNee

Gebruik 1-2 gram voor een glas van deze thee en ongeveer 3-4 gram voor een theepot. Trek de thee met een temperatuur van 90°C. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, geef een korte tijd tot aan 1 minuut voor 1 infusie. Het is echter belangrijk niet de thee te lang te laten treken, anders wordt de smaak bitter. Wanneer een kung fu theeservies wordt gebruikt gebruikt u ongeveer 3-4 gram thee en wacht ongeveer 10 seconden per infusie. Het wassen van deze thee met water van 80°C t zal een aanzienlijke verbetering van de smaak oplveren . Wij raden u aan om een theeservies van porselein te gebruiken voor deze theesoort om zo zijn volle smaak en geur te ontwikkelen.

gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Silver Eyebrow
Jouw rating