Menghai Puerh

Rating:
100% of 100
€ 4,20
Niet op voorraad
SKU
PMC9

Deze puerh thee uit Menghai is sinds 2008 opgeslagen. De thee is nu op smaak gekomen na jaren van rijping en daarom wordt hij nu in ons assortiment opgenomen.

Deze pu-erh thee uit Menghai is sinds 2008 opgeslagen. Deze losse pu-erh uit 2008 zal u verrassen door zijn elegante smaak. Pu-erh thee smaakt naar aarde? Deze echt niet !"

Voor degenen die pu-erh thee kennen, deze thee is een mix van een aantal bergen Menghai's. Dit betekent dat de bladeren van een aantal bergen worden geplukt en samen worden gemengd om een goede smaak te vormen. Al deze bergen liggen in of net buiten het Menghai gebied, daarom hebben ze deze thee Menghai Pu-erh noemen.

Het is een losse gekookt pu-erh, nu 8 jaar oud. Vandaar dat de smaak in de loop der jaren uitgegroeid tot een zoete een met een breed scala van andere noten. We hebben deze thee bewaard tot het moment dat we de smaak optimaal gerijpt vonden. We hopen dat u er net zo van geniet als wij doen.

menghai close up menghai menghai
meer informatie
Andere namenMenghai Puerh
Voorkomen Losse thee, donker van kleur, stevig uiterlijk
Oogst jaar2008
SmaakZoet en bloemig, met zachte afdronk
Prijs per kopje€ 0,04
Herkomst

Menghai, Yunnan

kaart Menghai puerh thee

Instagram Hash TagNee

  1. De goede effecten van puerh thee op uw gezondheid

   De goede effecten van puerh thee op uw gezondheid, probeer eens ons start puerh pakket en ervaar de smaak en kracht van puerh thee. 

   Lees Verder »
 • Yunnan, Puerh Thee, de paarden thee-route en theebossen

  Daar staan we dan, op de Nannuo Berg, tussen de plaatsen Menghai en Jinghong in. Dit is een van de mooiste gebieden van 
  Yunnan, het zuidelijke Xishuangbanna. Deze verre uithoek van China ligt op de grens van zowel Laos als Myanmar (het vroegere Birma) en kenmerkt zich door een brede variëteit aan minderheden.

  Lees Verder »
 • Puerh thee

  Over Puerh thee


  Pu-erh thee, ook wel gespeld als Pu'er thee, bestaat uit een heel aantal verschillende  post-gefermenteerde
   theesoorten geproduceerd in de provincie Yunnan.

  Lees Verder »

Wanneer u gebruik maakt van de kungfu thee set of een theepot, is rond de 5-8 gram van de Menghsi Pu-erh voldoende. Wanneer u de smaak nog te sterk vindt, dan rond de 3 gram... Voor een glas of kop thee voldoet 1-2 gram reeds. Bij het drinken van thee Pu-erh, dient u de thee twee keer voor te spoelen met kokend heet water. Dit is nodig om de volle smaak van de theebladeren los te maken. Bij een goede pu-erh kan er daarna wel tot vijftien keer opgeschonken worden.

gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Menghai Puerh
Jouw rating