Phoenix Dancong

Rating:
96% of 100
€ 9,70
Op voorraad
SKU
ODC1

Eén van de beste biologische Oolong thee soorten die er is, geplukt van oude theebomen. De theetuin is al honderden jaren eigendom van dezelfde familie en alleen de grootvader maakt de hoogste gradaties.

De smaak is zacht, zoet en fris en de thee kan vaak worden op geschonken. Bestel deze thee hier.

Deze theeplantage wordt beheerd door een kleine familie, grootvader, vader en kleinzoon. De kleinzoon wordt 'kleine Wen' genoemd en hij runt de theewinkel in het dorp. Toen we hem leerden kennen en hij ons vroeg mee te gaan naar de plantage, ontmoeten we ook zijn grootvader die er ook nog bij betrokken is.

Oolong thee is één van de meest ingewikkelde theesoorten om te produceren, omdat de randjes gekneusd worden en de blaadjes gedeeltelijk geoxideerd worden. Vandaar dat het overdragen van deze expertise veel tijd nodig heeft. De theetuin van deze familie is klein en hoog gelegen in de bergen. Deze theetuin is al honderden jaren eigendom van deze familie en alleen de grootvader maakt de hoogste gradaties.

De Dancong theebladeren worden gewoonlijk geplukt in de namiddag en verwerkt tot thee door de bladeren eerst in de zon te leggen, dan binnenshuis te verwelken, vervolgens te laten oxideren, dan het water te verwijderen, te walsen en te roosteren. Het is een ingewikkeld proces dat meer dan tien uur duurt. De bladeren zijn dikke-stroken, gelijk en recht. De kleur is geel-bruin met een vleugje vermiljoen. Het zorgt voor een natuurlijke en frisse geur tijdens het theezetten. De smaak is zacht, zoet en fris.

dan cong close up dan cong landscape dan cong plucking
meer informatie
Andere namenPhoenix Dancong, Fenghuang Oolong, Dancong Oolong, 凤凰单枞,
VoorkomenMooie theeblaadjes, duidelijk met de hand geplukt
Oogst jaar2016
Smaak Fruitig, bloemig, zoet
Prijs per kopje€ 0,09
Herkomst

Fenghuang, Guangdong

kaart dancong tea

Instagram Hash TagNee

    1. De Phoenix Dancong Oolong Thee

      The Story about Phoenix Dancong Oolong Tea

      Lees Verder »

Water rond de 90/100 graden Celsius, 3 gram thee per Gaiwan of 2 per kopje. Ongeveer 1 minuut laten trekken. Deze oolong thee kan wel tot 20 keer worden opgeschonken!!!

gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Phoenix Dancong
Jouw rating