Tieguanyin Orchid

Rating:
100% of 100
€ 7,00
Op voorraad
SKU
TO01

De bladeren worden zodanig bewerkt dat er een orchidee-achtige geur en smaak ontstaat.

Een top 10 thee uit China, van een prachtige biologische theeplantage.

De Tieguanyin Orchid is net als de Lao Tieguanyin is een heerlijk smaakvolle Chinese thee die bereid wordt met kokend heet water. De kleine opgerolde blader propjes ontpoppen zich tot grote, mooie, groene bladeren. Deze thee spoelen wij altijd een keer voor, dit is het gebruik volgens de Chinese traditie (het drinken van de eerste thee, kan tot pech leiden), maar ook om de bladeren 'wakker' te maken.

Het verschil in de twee soorten Tieguanyin is dat bij de Tieguanyin Orchid de bladeren worden geoxideerd totdat er een orchidee achtige geur en smaak ontstaat. De Lao Tieguanyin is dezelfde thee als de Tieguanin Orchid, maar dan bewaard en gefermenteerd vanaf 2013. Daardoor heeft deze thee een zoeter en minder bloemige smaak.

Tieguanyin thee wordt geplukt in kleine clusters van twee of drie blaadjes. De hoogste gradaties worden vroeg in het seizoen, hoog in de bergen geplukt en afzonderlijk verkocht. Latere pluk of lagere kwaliteit wordt afzonderlijk verkocht en vermoedelijk in blends gebruikt. Dit is echter een andere thee en handel.

Vooral de Tieguanyin theeën staan bekend om hun heerlijke bloemige geur en zoete nasmaak. Deze kenmerken worden verkregen door de theebladeren gedeeltelijk te laten oxideren. Voor het oxideren worden de bladeren zongedroogd, en daarna gedeeltelijk gekneusd en op hoge temperatuur verhit. Afhankelijk van het proces krijgt de thee een bloemensmaak, een helder frisse smaak of een iets zurige smaak.

Door de groeiende populariteit van de Tieguanyin thee openen steeds meer theewinkels en theeplantages hun deuren. In bepaalde gebieden rond Anxi is inmiddels bijna iedere bergtop begroeid met thee struikjes. Hierdoor komen er steeds meer soorten Tieguanyin beschikbaar, maar wordt de kwaliteit wel moeilijker te beheersen.

Tea-Adventure heeft ook om deze reden gekozen voor één Tieguanyin leverancier, 3-H Sender. Wij werken sinds geruime tijd samen met deze biologische en vooruitstrevende theeplantage in de bergen van Zhanghou. Reeds in 2007 kwamen we in contact met mevrouw Lin en de heer Lei van deze 100% duurzame theeplantage.

Als eerste buitenlanders begonnen we met het verkopen van hun duurzame Tieguanyin thee. Dit was toen deze Tieguanyin Orchid. Wij geloofden meteen in deze duurzame theeplantage, waar de binnenlandse markt toen weinig interesse toonde in volledig duurzame Tieguanyin.

Vandaag de dag is de 3H-Sender een van de meest succesvolle plantages van China, waardoor ook de prijzen zijn gestegen. Als dank voor ons vertrouwen mag Tea-Adventure de thee echter nog steeds voor een aangepaste prijs van 3H-Sender kopen, waardoor we deze Chinese thee voor een voordelige prijs online kunnen aanbieden.

tieguanyin close up tieguanyin landscape tieguanyin bush
meer informatie
Andere namenTieguanyin Orchid, Iron Goddess Orchid, 兰香铁观音
VoorkomenLosse thee. Sterk gekrulde donkere jade-groene bladeren. Het infuus is geel-groen van kleur.
Oogst jaar2016
SmaakDeze thee heeft een zeer delicate en bijzondere smaak met een orchidee accent.
Prijs per kopje€ 0,07
Herkomst

Zhangzhou, Fujian, Biologisch tieguanyin theeplantage, hoogste gradatie

kaart Zhangzhou Tie Guan Yin

Instagram Hash TagNee

  1. 3H-Sender biologische thee en de toekomst van thee productie

   3H-Sender staat symbool voor de toekomst van topkwaliteit thee, door zowel duurzaam als biologische thee te verbouwen en daarmee een product te bieden dat zowel beter is voor de omgeving als uw gezondheid.

   Deze 3H-Sender thee plantage ligt in Zhangzhou, provincie Fujian. Hier wordt de beroemde biologische Tiequanyin oolong thee geproduceerd.

   Lees Verder »
  2. Tieguanyin Oolong Tea

   Background

   De oorsprong van Tieguanyin is terug te voeren tot de jaren 1725 en 1735 in Anxi County, Fujian Province. Het behoort tot de categorie Oolong en vanwege de uitstekende kwaliteit en unieke smaak, is een van China's top tien theeën en de top tien theeën van de werelds.

   Lees Verder »
 • Over Oolong Thee en de toekomst van theeplantages in China.

  Deze 3H-Sender thee plantage ligt in Zhangzhou, provincie Fujian. Hier wordt de beroemde biologische Tiequanyin oolong thee geproduceerd. De combinatie van zowel de filosofie als de uitvoering van deze thee plantage beschouwen wij als de toekomst van thee productie in de wereld.

  3H-Sender staat symbool voor de toekomst van topkwaliteit thee, door zowel duurzaam als biologische thee te verbouwen en daarmee een product te bieden dat zowel beter is voor de omgeving als uw gezondheid.

  Lees Verder »

Water 100 graden Celsius, 3 tot maximaal 7 gram per infusie (1-2 gram per glas of kopje), 10 -20 seconden laten trekken. We raden aan deze subtiele thee zo licht mogelijk te zetten. Begin met 2 gram en schenk de thee direct uit, proef de thee en besluit dan pas of er meer thee per infusie nodig is. Hoge kwaliteit Tieguanyin kan tot tien keer worden gebruikt zonder verlies van zijn smaak. Voor het drinken moet je de thee en de theekopjes spoelen. Volgens de Chinezen kan het Organic tieguanyindrinken van de eerste beker tot pech leiden. Bewaar deze thee in de koelkast of vriezer bij een temperatuur van net onder de nul graden in een luchtdichte verpakking. Zo blijft de kwaliteit optimaal.

gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Tieguanyin Orchid
Jouw rating