Monkey Chief

Rating:
100% of 100
€ 8,20
Op voorraad
SKU
GT03

Deze beroemde groene thee uit de thee top 5 valt op door de lange en platte bladeren. Onze Monkey Chief is biologisch; geplukt in de ochtend, daarna gedroogd en twee keer gebakken.

Dit is thee met een fris groene smaak en een prachtige aap legende. Zeer de moeite waard om in uw theeavontuur op te nemen.

De Monkey Chief groene thee van Tea Adventure is een biologische variant afkomstig uit Taiping. In het dorp Hou Keng wordt de hoogste kwaliteit Monkey Chief groene thee geproduceerd. Dit dorp ligt in het graafschap Tai Ping, wat ten noorden van de bekende Yellow Mountain van AnHui ligt. Eén van de mooiste bergen in China. De plantages liggen op 750 meter hoogte en op steile hellingen van wel 30 graden. Het is een uniek ecologische gebied. 

De thee wordt geplukt in een korte periode in april, alleen in de ochtend. Alleen de bladeren met één loot en drie of vier blaadjes zijn geschikt. Na het plukken worden de beste blaadjes geselecteerd door de theeboeren. Het gehele proces omvat plukken in de ochtend, selecteren in de middag en het bewerken in namiddag of avond. De thee wordt gedroogd en twee keer gebakken.

Velen zullen deze thee nog nooit hebben gezien en zich afvragen wat het nou eigenlijk is. Het is één van China’s meest bijzondere en opvallendste theeën. De smaak van deze thee is het best te omschrijven als heerlijk fris groen. Bij het plukken van deze thee is naast kwaliteit nog iets van groot belang: de lengte (tot wel 15 centimeter!). Wie eenmaal een Tai Ping Hou Kui heeft gezien, zal later geen enkele moeite hebben deze theesoort van anderen te onderscheiden.

De thee is vernoemd naar de legende van mensen en apen die leerden met elkaar samen te leven in de vallei waar de theebomen groeiden. De mensen noemden deze thee ” Taiping Hou Kui”. 'Hou' betekent 'aap', en 'Kui' betekent 'chef' of 'baas' en Taiping is de plaats. De zachte smaak en de fijne geur maken de thee beroemd, probeer het zelf eens.

monkey chief monkey chief landscape drinking monkey chief
meer informatie
Andere namenTaiping Houkui, Monkey Chief, Taiping Hou Kui, 太平猴魁
VoorkomenGrote en opvallend platte bladeren, met een duidelijke herkenbaar patroon op de bladeren.
Oogst jaar2017
SmaakLicht, noot-achtig, combinatie van groen vers en zoet, met bloemachtige tonen.
Prijs per kopje€ 0,08
Herkomst

Taiping, Anhui, hoogste kwaliteit, biologisch

kaart Taiping tea

Instagram Hash TagNee

Per glas is rond de 2 gram voldoende. Voor een theepot of Gaiwan is 3 tot 4 gram voldoende. De bladeren worden met water tussen de 70 en 80 graden overgoten. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur is een enkel ogenblik tot een minuut voldoende, alvorens van deze thee te kunnen genieten.

gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Monkey Chief
Jouw rating
Upsell products