Mengding Yellow Buds

Rating:
87% of 100
€ 8,50
Op voorraad
SKU
YMH3

De hoogste kwaliteit van Mengding Huangya is gemaakt van volle en de allermooiste loten.

Deze hoge kwaliteits thee is een zeldzame en bijzondere thee voor theeliefhebbers. De thee is zoet en geurig, met een zachte nasmaak. Bestel hem hier online.

De zoektocht naar de Weishan gele thee was een avontuur, maar soms is werken met bestaande leveranciers dat ook. In 2015 zijn we na een jarenlange samenwerking met een leverancier toch overgestapt naar een ander omdat we de thee van de toenmalige leverancier van mindere kwaliteit vonden dan we gewend waren.

We vonden een alternatieve Mengding gele thee, die misschien iets minder nootachtig smaakt, maar wel zacht smaakt en geen droge nasmaak heeft. De inkoopprijs is wel wat hoger, maar we vinden vertrouwen in onze leveranciers belangrijker dan het inkopen van thee tegen de scherpste prijs.

Als de theeboeren de theebladeren plukken, plukken ze alleen de mooiste loten. Nadat deze mooie loten zijn gebakken, worden ze in nat stro-papier van 55 graden gewikkeld. Dit maakt dat de bladeren licht oxideren en geel worden. Dit proces wordt twee keer herhaald. Dit proces moet heel zorgvuldig worden uitgevoerd en alleen een theemeester kan dit op de juiste manier doen.

De uiteindelijke thee is helder groen en geel. De thee is zoet en geurig, met een zachte nasmaak. Deze hoge kwaliteits thee is een zeldzame en bijzondere thee voor theeliefhebbers.

mengding close up shou mei landscape meng ding brew
meer informatie
Andere namenMengding Huangya (Yellow buds), 蒙顶黄芽
VoorkomenLosse thee. De bladeren zien er prachtig licht groen uit.
Oogst jaar2017
SmaakDeze zeldzame thee ziet er helder geel uit. De thee is zoet en geurig, met een zachte nasmaak.
Prijs per kopje€ 0,09
Herkomst

bergen van Mengding, Ya'an, Sichuan

kaart mengding gele thee

Instagram Hash TagNee

  1. Wat is gele thee en welke gele theesoorten kent China

   Wat is gele thee

   Bij toeval gevonden en nu langzaam aan het verdwijnen. Wat is eigenlijk gele thee?
    
   Gele thee is zeldzaam en ondanks zijn zachte smaak, relatief onbekend.  Net als de andere soorten thee wordt deze thee gemaakt van camellia sinensis bladeren. En net als bij de andere theeën wordt de smaak en de kleur bepaald door de manier van produceren.

   Lees Verder »
  2. Mengding gele thee, op zoek naar een nieuwe leverancier

   De juni maand is gele thee maand bij Tea-Adventure . Deze zeldzame theesoort wordt in het zonnetje gezet. Gele thee is moeilijker om te producerenYellow-Tea-Huo-Shan-Yellow-Buds12.JPG'}} dan groene thee (vandaar zijn zeldzaamheid) en is zacht van smaak. 

   Lees Verder »

Gebruik 2-3 gram van deze thee per glas en water beneden het kookpunt (70-80 graden Celsius). Voor een halve liter van deze gele thee, gebruik dan rond de 5 gram, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Begin niet met te veel gele thee, anders wordt de thee bitter. Laat de de thee een paar seconden trekken voor een milde thee en meer dan een minuut voor een sterke thee. Bij gebruik van de KungFu theeservies, gebruik dan 3 gram thee en laat de thee ongeveer 20 seconden trekken.

gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Mengding Yellow Buds
Jouw rating
Upsell products