Meng Song Puerh

€ 38,00
Niet op voorraad
SKU
PRJ6

Exclusieve, langzaam gerijpte pu-erh. Speciaal geselecteerd en geperst voor Tea-Adventure tot zestig 200 gram cakes.

De geur is zoet, een beetje bitter op de tong, met een zoete nasmaak (huigan). Een jonge pu-erh, maar erg fijn van smaak. Beperkte oplage.

Deze bijzondere pu-erh komt uit Meng Song werd op 15 mei 2013 geplukt en in cakes van 200 gram geperst. Er zijn in totaal 60 stuks geoogst en dit is direct ook de enige oogst van dit jaar.

Dit is een sheng pu-erh (groene pu-erh), dit betekent dat de pu-erh langzaam is gerijpt. Hier zijn de beste bladeren voor gebruikt van de oudste bomen. Deze Chinese thee komt uit de Menghai gebied, van de Manxiliang berg, waar de Lafu minderheid woont. Dit is een berg van meer dan 2000 meter hoog, een van de hoogste van Xishuangbanna, ten noorden van de Nannuoberg.

De thee wordt van 200 jaar oude bomen geplukt en alleen in het voorjaar. De geur is zoet, een beetje bitter op de tong, met een zoete nasmaak (huigan). Een jonge pu-erh, maar erg fijn van smaak, hij wordt minder bitter naarmate de jaren vorderen.

Het is eigenlijk aan te raden om elk jaar een beetje van deze pu-erh te drinken. Dan kunt u merken hoe de smaak per jaar veranderd. De pu-erh komt qua smaken steeds beter in balans. Na vijf jaar komen de zoetheid en bitterheid steeds dichter bij elkaar, en na acht jaar is deze perfect ontwikkeld.

mengsong close up mengsong landscape mengsong trees
meer informatie
Andere namenMengsong Puerh, 孟宋普洱茶
VoorkomenMooie, volle, lange bladeren, op een prachtige manier met elkaar verweven in de puerh cake. Verschillende tinten bruin.
Oogst jaar2013
SmaakWild, zoet met licht bittere tonen. Net als andere puerh blijft de smaak van deze thee zich constant ontwikkelen.
Prijs per kopjeNee
Herkomst

Menghai gebied, Xishuangbanna, Yunnan

kaart the meng song puerh thee

Instagram Hash TagNee

  1. De goede effecten van puerh thee op uw gezondheid

   De goede effecten van puerh thee op uw gezondheid, probeer eens ons start puerh pakket en ervaar de smaak en kracht van puerh thee. 

   Lees Verder »
 • Yunnan, Puerh Thee, de paarden thee-route en theebossen

  Daar staan we dan, op de Nannuo Berg, tussen de plaatsen Menghai en Jinghong in. Dit is een van de mooiste gebieden van 
  Yunnan, het zuidelijke Xishuangbanna. Deze verre uithoek van China ligt op de grens van zowel Laos als Myanmar (het vroegere Birma) en kenmerkt zich door een brede variëteit aan minderheden.

  Lees Verder »
 • Puerh thee

  Over Puerh thee


  Pu-erh thee, ook wel gespeld als Pu'er thee, bestaat uit een heel aantal verschillende  post-gefermenteerde
   theesoorten geproduceerd in de provincie Yunnan.

  Lees Verder »

Gebruik het puerh-mesje om de thee los te maken van de cake. Wij raden u aan met 1 gram thee te beginnen, en dit naar persoonlijke smaak op te bouwen. Gebruikt u een theepot of gaiwan dan raden wij aan met 3 gram te beginnen. Sommige puerh-liefhebbers houden van een sterke smaak en gebruiken soms wel tot 15 gram! U gebruikt voor de puerh thee water dat kookt (100 graden) Bij puerh thee, wordt de thee eerst overspoeld met water, zodat de bladeren hun smaak goed kunnen gaan afgeven. De eerste keer is 20 seconde genoeg om een goede smaak te krijgen, daarna is het elke keer iets langer. U kunt tot wel 20 keer water bij schenken!

gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Meng Song Puerh
Jouw rating