Mangfei Puerh Cake 357g

€ 42,90
Niet op voorraad
SKU
PRM2

Deze puerh cake van 357 gram komt uit de Mangfei bergen in de buurt van Lincang in het zuidwesten van Yunnan. Het is een relatieve nieuwe thee (2011) en heeft een vriendelijke smaak.

Deze langzaam gerijpte pu-erh bevat hele theebladeren, hier is de hoge kwaliteit aan te herkennen. Deze pu-erh wordt gewaardeerd om zijn brede scala aan smaken, aroma's en sensaties.

Deze pu-erh cake van 357 gram komt uit de Mangfei bergen in de buurt van Lincang in het zuidwesten van Yunnan. Het is een relatief nieuwe thee (2011) en heeft een vriendelijke smaak.
Deze Chinese thee wordt geplukt van bomen die vaak meer dan 100 jaar oud zijn. Het bos ligt 1280 meter boven zee niveau. De heerlijkste groene pu-erh thee, rechtstreeks vanuit de theetuinen uit het zuiden van Yunnan is hier online beschikbaar bij Tea Adventure. Sheng (groen) verwijst naar de natuurlijke manier van fermenteren, de bladeren zijn in zijn geheel terug te vinden in de cake. Deze pu-erh wordt gewaardeerd om zijn brede scala aan smaken, aroma's en sensaties. Sheng Pu-erh kan jong gedronken worden, maar in dit stadium kan deze thee bitter zijn, de zachtere smaak komt naarmate de thee ouder wordt.

mangfei close up mangfei landscape mangfei trees
meer informatie
Andere namenManfei Puerh puerh cake, 忙肺生普洱茶饼
VoorkomenSheng puerh cakes zijn herkenbaar door de grote complete bladeren die als draden door de thee cake heen gevlochten zijn. De bladeren zijn meestal een mix van kleuren.
Oogst jaar2011
SmaakMooie gele kleur en een volle smaak, beetje bitter en een zoete nasmaak. De puerh cake heeft een schoon, aantrekkelijk natuurlijke aroma.
Prijs per kopje€ 0,10
Herkomst

Mangfei, Lincang, Yunnan

kaart Mangfei puerh thee

Instagram Hash TagNee

  1. De goede effecten van puerh thee op uw gezondheid

   De goede effecten van puerh thee op uw gezondheid, probeer eens ons start puerh pakket en ervaar de smaak en kracht van puerh thee. 

   Lees Verder »
 • Yunnan, Puerh Thee, de paarden thee-route en theebossen

  Daar staan we dan, op de Nannuo Berg, tussen de plaatsen Menghai en Jinghong in. Dit is een van de mooiste gebieden van 
  Yunnan, het zuidelijke Xishuangbanna. Deze verre uithoek van China ligt op de grens van zowel Laos als Myanmar (het vroegere Birma) en kenmerkt zich door een brede variëteit aan minderheden.

  Lees Verder »
 • Puerh thee

  Over Puerh thee


  Pu-erh thee, ook wel gespeld als Pu'er thee, bestaat uit een heel aantal verschillende  post-gefermenteerde
   theesoorten geproduceerd in de provincie Yunnan.

  Lees Verder »

Bij het gebruiken van een theeset, is aan te raden zo’n 6 tot 10 gram per keer te gebruiken. Voor mensen die van lichte thee houden kan echter 2 of 3 gram voldoende zijn. Bij Puerh thee wordt de thee eerst twee keer met heet water gespoeld om de bladeren hun smaak te kunnen laten afgeven. Bij een goede Puerh is het daarna mogelijk om tot zo’n 20 keer water bij te schenken. Bewaar deze Chinese thee in een luchtdoorlatende ruimte.

gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Mangfei Puerh Cake 357g
Jouw rating