Long Jing

Rating:
100% of 100
€ 7,00
Niet op voorraad
SKU
GL01

Long Jing is de beroemdste thee in China en wordt beschouwd als de nationale thee.

Er is veel variatie in kwaliteit in omloop en we zijn trots dat we deze prachtige authentieke Long Jing kunnen aanbieden. De nummer één in de thee top tien van China.

Deze beroemde Chinese thee is ontstaan in de heuvels naast het Hangzhou West Lake, een van de mooiste plaatsen in China. Long Jing betekent drakenbron, in het Engels 'Dragon Well". Long Jing thee wordt alleen geoogst in de lente. De thee die is geplukt in de eerste twee weken van de lente is de hoogste kwaliteit Long Jing.

Er is ook thee in omloop onder de naam van de Long Jing terwijl dat niet de echte Long Jing thee is. Tea Adventure gaat daarom altijd persoonlijk naar de theeplantages toe om alles te bekijken en de thee te proeven. Wij vonden deze thee in Zhejiang, één van de meest onherbergzame gebieden aan de kust. Door de vele bergen bleef Zhejiang lange tijd een van de minst verstedelijkte kustprovincies van China.

Onze thee plantage is prachtig en groen en we konden de theeblaadjes in het veld ruiken. Dit veld ligt op 800 meter hoogte en is gevuld met frisse lucht. We zagen zelf dat hier authentieke Long Jing wordt verbouwd. Er is namelijk veel variatie in kwaliteit en we hebben weinig vertrouwen in certificaten. Des te blijer zijn we dat we deze echte prachtige Long Jing van de familie Yang kunnen aanbieden.

long jing long jing landscape long jing close up
meer informatie
Andere namenLong Jing, Dragon Well, Drakenbron, 龙井
VoorkomenDe bladeren, eerste pluk met de hand, zijn zacht groen met gele tinten en van gelijke grootte
Oogst jaar2017
SmaakDe smaak is verfrissend met een lichte hint van zowel fruit als noten. De smaak wordt onder andere bepaald door het bakken van de thee.
Prijs per kopje€ 0,07
Herkomst

Xinchang, Zhejiang provincie hoogste gradatie

kaart xinchang long jing thee

Instagram Hash TagNee

  1. Longjing Thee Dorp

   West Lake van Hangzhou in de provincie Zhejiang, is niet alleen bekend om de liefdesgeschiedenis van Lady Whitesnake en Xu Xian, het is ook waar Chinas meest beroemde, de groene thee Longjing vandaan komt.

   Lees Verder »
 • Mariana's thee avontuur 2013

  Mariana een Spaans sprekende studente die in China studeerde ging met Tea-Adventure mee op reis. 

  Tea-Adventure is erg gepassioneerd door thee, daarom willen we dat de mensen, net als ons,  weten wat echte thee is, hoe de wereld van de thee in China er echt uitziet. Niermand legt het je zomaar uit, en het lijkt simpel van buitenaf om aan thee te komen, maar de waarheid is anders, er zijn eindeloos veel mogelijkheden, duizenden verschillende varianten, honderden gradaties en duizenden dorpjes.

  Lees Verder »

Voor deze nummer 1 groene thee met zijn zachte en delicate smaak is per glas rond de 2 gram Long Jing voldoende. Voor een liter of wanneer er gebruik wordt gemaakt van de Gaiwan, gebruikt u 3 à 4 gram. Bij gebruik van water op 70/80 graden zal de nootachtige smaak van de Long Jing het beste tot uiting komen. De bladeren hoeven maar korte tijd te trekken, om hun verfrissende smaak af te kunnen geven.

gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Long Jing
Jouw rating
Upsell products