Lapsang Souchong Imperial

€ 4,50
Op voorraad
SKU
BL02

Wereldberoemde zwarte thee, ook wel bekend als de 'rookthee'. Deze op traditionele wijze gerookte Lapsang Souchong komt uit een beschermd natuurgebied.

Koop hier de hoogste gradatie, een "rookthee" die niet overdreven naar rook smaakt...zodat de kwaliteit ook nog te proeven is.

De beroemde Lapsang Souchong, een van de allerbeste kwaliteit. Ieder jaar weer selecteren we de beste gradatie van deze Chinese thee. Geplukt op 1200 meter hoogte in de bergen van het Tongmu uit het beschermde gebied ten noorden van de Wuyi bergen. Niet van plantages, maar van wilde struiken wordt het blad geplukt.

Deze zwarte rookthee, die in China bekend staat als de Zheng Shan Xiao Zhong heeft een opvallende rokerige smaak. De rokerige smaak van de Lapsang Souchong is zo opvallend, dat voor velen deze thee niet als ;zwarte thee doorgaat, maar als 'rookthee'. De methode om de thee te roken (drogen) met dennenhout (na oxidatie) zorgt voor deze kenmerkende smaak.

Een legende verhaalt dat deze manier om thee te prepareren bij toeval is ontdekt. Tijdens de Qing-dynastie hield een legereenheid een kampement in een theefabriek. Nadat de soldaten waren vertrokken realiseerden de arbeiders zich dat ze te weinig tijd hadden om de thee op de gebruikelijke wijze te drogen en daarom droogden ze de thee boven het vuur van dennenhout. Een nieuwe theesoort was geboren! Er is nog veel middelmatige kwaliteit Lapsang Souchong in omloop, te herkennen aan een (te) sterke rooksmaak.

lao tieguanyin close up da hong pao bushes lao tieguanyin processing
meer informatie
Andere namenLapsang Souchong, Zheng Shan Xiao Zhong,特级正山小种
VoorkomenLosse thee. De bladeren zijn relatief dun en lang, licht krullend, donker van kleur
Oogst jaar2015
SmaakRokerig, maar zacht van smaak
Prijs per kopje€ 0,04
Herkomst

Tongmu ten noorden van Wuyishan, Fujian, beschermd natuurgebied

kaart wuyirocktea

Instagram Hash TagNee

Gebruik tussen de 2 en 3 gram per keer. Het water op ongeveer 90 graden. De thee hoeft maar kort te trekken, u kunt de thee meerdere keren bijschenken.

gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Lapsang Souchong Imperial
Jouw rating