Junshan Silver Needle

Rating:
89% of 100
€ 11,00
Op voorraad
SKU
YJS1

Top 10 thee uit China: de Junshan Silver Needle. De echte Junshan gele thee is moeilijk in te kopen. Door goede contacten is het ons uiteindelijk gelukt.

Tea-Adventure is een enorme fan van gele thee en met deze thee zijn we erg blij. Bestel hem hier.

Het Dongting meer verdeeld de twee centrale provincies in China. In dit meer ligt een klein eiland. Dit kleine eiland is de enige plaats waar de echte Junshan Silver Needle wordt geproduceerd. Er zijn alleen heuvels en geen grote bergen, waardoor de hoogte van de theetuinen niet meer dan 50 meter boven de zeespiegel liggen.

De bekendheid, gecombineerd met een klein productiegebied, maakt deze thee relatief duur. Dit trekt weer als handelaren aan die snel geld willen verdienen. In de praktijk betekent dit dat handelaren thee uit andere gebieden proberen te verkopen onder de naam Junshan.

Door onze jarenlange zoektocht in de Chinese theewereld naar eerlijke hoge kwaliteitstheeën en onze goede contacten met eerlijke theeboeren met passie voor thee is het ons gelukt om deze authentieke Junshan gele thee te kunnen aanbieden.

Tea-Adventure is een enorme fan van gele thee en met deze parel zijn we erg blij.

jun shan silver needle jun shan silver needle landscape jun shan silver needle landscape
meer informatie
Andere namenJunshan Yinzhen, Junshan, Junshan Needle, 君山银针
VoorkomenDeze thee lijkt erg op de witte Silver Needle thee, is iets zachter groen van kleur. Er zit een vachtje om de bladeren en deze thee bevat alleen ongeopende theeloten.
Oogst jaar2016
SmaakVerfrissende, zachte smaak.
Prijs per kopje€ 0,11
Herkomst

Junshan Island, Hunan

kaart junshan gele thee

Instagram Hash TagNee

  1. Gele thee innovaties

   Recente ontwikkelingen in gele thee promotie  
   Junshan silver needle is china’s meest bekende gele thee. Deze thee groeit op de Junshan berg in het Dongting lake district (Hunan provincie). De lange geschiedenis van deze thee gaat terug tot de Tand Dynastie en de thee werd beschouwd als een exclusief geshenk in de Qing dynastie.

   Lees Verder »
  2. Wat is gele thee en welke gele theesoorten kent China

   Wat is gele thee

   Bij toeval gevonden en nu langzaam aan het verdwijnen. Wat is eigenlijk gele thee?
    
   Gele thee is zeldzaam en ondanks zijn zachte smaak, relatief onbekend.  Net als de andere soorten thee wordt deze thee gemaakt van camellia sinensis bladeren. En net als bij de andere theeën wordt de smaak en de kleur bepaald door de manier van produceren.

   Lees Verder »

Door thee lang of kort te laten trekken, zijn er veel verschillende smaken te ontdekken. - 3 gram per glas of gaiwan/ 5 gram voor een liter. - water rond de 70/80 graden (met kokend heet water, zullen de bladeren beschadigen, en hun smaak verliezen), schenk dit over de bladeren heen. - voor een frisse, lichte thee laat u de thee maar enkele seconde trekken.

gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Junshan Silver Needle
Jouw rating
Upsell products