Jasmijn Parels

Rating:
99% of 100
€ 4,00
Op voorraad
SKU
SP01

Zeldzaam hoge gradatie jasmijn thee, op basis van groene thee en echte jasmijnblaadjes.

Heerlijke geur, fijne, zachte maar zeker aanwezige smaak. Meerdere keren opgieten met hetzelfde resultaat.Topper!

Deze jasmijn thee is een populaire thee. De meeste jasmijn thee wordt gemaakt met behulp van kunstmatige jasmijnolie. Dit is natuurlijk niet de thee die Tea Adventure wil verkopen. De jasmijn parels van Tea Adventure wordt gemaakt met echte pure jasmijn bloemen. Daarnaast bestaat de parel ook nog uit een hoge kwaliteit groene thee. Een heel verschil met de andere jasmijn theeën.

Deze jasmijn thee is gebaseerd op groene thee, van de knopjes van de ‘Da Bai’. Dit is dezelfde theestruik waarvan ook de beroemde wittte thee de Silver Needle afkomstig is, maar dan later in het seizoen geplukt.

De smaak wordt bepaald door een proces van mixen, drogen en verversen van de jasmijn bloemen met jonge theebladeren. Tijdens het drogen van de bladeren worden verse jasmijnbloemen als het ware mee gedroogd. Daarna worden de theebladeren handmatig in elkaar gerold tot parels.

De hoge kwaliteit van jasmijn parels is te herkennen aan de fijne smaak maar ook hoe strak de parels in elkaar gerold zijn. De geur moet bovendien vol en rond zijn. De kwaliteit van de jasmijn en het aantal keren dat de jasmijnbloemen worden ververst tijdens dit proces (zes tot tien keer) bepalen de uiteindelijke smaak, geur en dus kwaliteit.

Doordat er geen jasmijnblaadjes in deze thee zitten, heeft deze jasmijn thee geen bittere smaak. Deze thee is favoriet van veel van onze klanten, door zijn zachte en pure smaak. Probeer hem ook eens.

jasmine pearl close up jasmine pearl landscape jasmine pearl trees
meer informatie
Andere namenJasmijn Draken Parels, Moli Longzhu, 茉莉龙珠
VoorkomenGerolde theebladeren, parels
Oogst jaar2016
SmaakSubtiel en duidelijk tegelijkertijd. Zachte en volle smaak van jasmijn, afgerond met de smaak van theeloten. Kleine, krachtige parels zuinig in gebruik.
Prijs per kopje€ 0,04
Herkomst

Fuding, Fujian

kaart Fuding jasmijn thee

Instagram Hash TagNee

  1. Van jasmijn en groene thee naar jasmijn silver needle en jasmijn draken parels

   Hoe worden Jasmijn silver needle en Jasmijn parels gemaakt?

   Er bestaan vele misverstanden over hoe Jasmijn silver needle thee en Jasmijn parel thee worden gemaakt. Veel mensen denken dat er Jasmijn olie wordt gebruikt (in plaats van pure jasmijn bloemen) om de thee op smaak te brengen. In werkelijkheid worden er echte Jasmijn bloemen gebruikt. Lees hier hoe jasmijn theeën worden gemaakt.

   Lees Verder »

Gebruik een klein aantal parels per glas (zelfs drie parels voor een 300 ml. glas geeft al een geweldig resultaat), schenk water op 90 graden Celsius en geniet. Afhankelijk van de persoonlijke smaakvoorkeur is een enkel ogenblik tot een paar minuten voldoende. gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Jasmijn Parels
Jouw rating