Huoshan Yellow Tea

Rating:
100% of 100
€ 6,00
Op voorraad
SKU
YH02

Al jaren kopen we onze Huoshan gele thee in bij dezelfde vrouw, Veevee. Zij helpt boeren hun biologische Huoshan gele thee te promoten en te verkopen.

We hebben gekozen voor deze thee vanwege de zachte smaak.

De Huoshan gele thee staat bekend als de Huoshan Yellow Buds. De pluk wijze van deze thee is één knop met één of twee bladeren. We hebben nog nooit een pure Huoshan bud (knop) thee op de markt gezien.

De focus tijdens de oogst ligt volledig op de knop en deze knop moet tijdens het plukken altijd geplukt worden met één of twee bladeren. Dit is dan ook de reden dat deze thee toch Yellow Bud heet, terwijl er wel blad in zit. Vergeleken met andere typen thee, is gele thee onbekend en wordt het relatief weinig gedronken. Deze Chinese gele thee dan ook zeer zeldzaam. We hebben gekozen voor deze biologische gele thee uit de Da Hua Ping bergen vanwege de zachte smaak. De Huoshan gele thee is één van de laatste gele theesoorten die nog beschikbaar is in China.

Het enige verschil tussen gele en groene thee in de verwerking is de extra "Meng Huang" oxidatie stap bij de gele thee (betekent letterlijk "worden geel onder de gecombineerde invloed van water en temperatuur''). Dit leidt tot een zachte smaak. Daarom is, in tegenstelling tot groene thee, gele thee een iets geoxideerde thee.

De combinatie van het goede groeiklimaat en de exclusiviteit van deze gele thee is bijna een garantie voor een geweldige thee ervaring. Probeer het eens.

huo shan close up huo shan landscape huo shan bushes
meer informatie
Andere namen Huoshan Huangya, Huoshan Yellow Tea, 霍山黄芽
VoorkomenLosse thee. De bladeren zien er prachtig licht groen uit.
Oogst jaar2017
SmaakDeze thee ziet er helder geel uit. Heerlijke kastanje achtige tonen, zacht met karakter.
Prijs per kopje€ 0,06
Herkomst

Huoshan, in het noordwesten van Anhui (in het Lu’an district) , biologisch

kaart huohshan gele thee

Instagram Hash TagNee

    1. Huoshan gele thee en de rol van één vrouw

      De juni maand is gele thee maand bij Tea-Adventure . Deze zeldzame theesoort is lastiger om te maken dan groene thee en zeker de moeite waard om eens te proeven, zacht en mild van smaak.

      Lees Verder »

Door thee lang of kort te laten trekken, zijn er veel verschillende smaken te ontdekken. En welke smaak het lekkerst is, is een erg persoonlijke ervaring. Toch willen wij u laten weten, hoe wij deze thee klaarmaken, hoe wij vinden dat de Huoshan het beste tot zijn recht komt. - 3 gram per glas of gaiwan/ 5 gram voor een liter. - water rond de 70/80 graden (met kokend heet water, zullen de bladeren beschadigen, en hun frisse, nootachtige smaak verliezen), schenk dit over de bladeren heen. - voor een frisse, lichte thee laat u de thee maar enkele seconde trekken. - de Huoshan vinden wij erg lekker drinken uit porseleinen of glazen theeservies.

gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Huoshan Yellow Tea
Jouw rating
Upsell products