Hoge gradaties losse thee

jasmijn parels

Wat betekent het nu eigenlijk, deze thee is van hoge gradatie of is van hoge kwaliteit? Wat maakt dat sommige thee van een hoge gradatie is en een andere juist weer niet of minder hoge kwaliteit? De thee markt is een vrij ondoorzichtige markt, met veel verschillende soorten, gradaties en kwaliteiten. Veel van deze thee is zelfs nog te herleiden tot de periode van de vroege thee handelaren, honderden jaren geleden (zoals Orange Pekoe voor een zwarte thee).

Thee van hoge kwaliteit is thee met mooie blaadjes, een mooie kleur, lekkere geur, goede smaak en prettige beleving. Goede thee bestaat uit blaadjes van de beste kwaliteit, die hand geplukt zijn op het moment dat ze nog vol energie zijn in de lente.

Alle theeën van goede kwaliteit behoren ongeveer dezelfde vorm en grootte te hebben binnen de soort. In het algemeen kan je zeggen, hoe langer, dunner en compacter de blaadjes zijn, des te beter de kwaliteit.

De thee bladeren moeten ongebroken zijn, zonder takjes of twijgjes. Tijdens de thee-infusie zullen de blaadjes het water absorberen en hun originele vorm terug krijgen. De originele vorm zegt veel over de kwaliteit van de thee. Je zult zien dat de thee bladeren er heel natuurlijk uitzien alsof ze zojuist van de struiken zijn geplukt. Thee van goede kwaliteit thee heeft een helder en fris uiterlijk. Lage kwaliteits thee heeft matte kleuren en ziet er verwaterd uit.

Neem een handvol droge thee bladeren en neem de geur in je op. Verse en volledig verhitte thee is geuriger dan thee van lage kwaliteit. Doordat het verwerkingspoces niet goed is uitgevoerd blijft in de laatste teveel water achter in het thee-blad.

Hoge kwaliteitsthee kan soms ook eerst een beetje een bittere smaak hebben maar wordt daarna zachter. Lagere kwaliteit thee behoudt zijn bittere smaak.

Tegenwoordig is het niet meer nodig om lage kwaliteit thee te drinken. We kunnen genieten van de beste theesoorten de wereld te bieden heeft. Helaas zijn er veel thee handelaren en bedrijven die gemiddelde thee verkopen voor hoge prijzen. Een voorbeeld is de White Peony thee, die vaak wordt vaak verkocht als een droevig-ogende blad thee, terwijl White Peony thee eigenlijk moet bestaan uit één knop en twee bladeren, afkomstig uit de hoge berggebieden. We noemen onze White Peony de White Peony King, King naar zijn hoge gradatie want wij zijn tegen lage kwaliteit thee. Niet alleen door het verschil in smaak maar vooral ook omdat lage kwaliteit thee vaak pesticiden, suiker en andere chemische toevoegingen bevat.

Door te kiezen voor met de hand geplukt thee, kiest u voor een hoge kwaliteit thee. U zult het verschil proeven. Geniet van de kleur, geur en smaak van deze prachtige theesoorten. Zelfs na een paar keer trekken zal de smaak nog steeds geweldig zijn. Geniet ook hoe de bladeren zich ontvouwen in het water, naar hun oorspronkelijke vorm.

Alleen de beste thee is goed genoeg. We zijn thee kenners en ons doel is dat u geniet van deze prachtige soorten Chinese thee. Tea-Adventure bezoekt de theeplantages, we proeven alle soorten thee, kijken naar de theevelden en onderhandelen in het Chinees zonder tussenpersonen.

gua pian monkey chief Tieguanyin oolong