Green Needle 2016

Rating:
90% of 100
€ 5,50
Niet op voorraad
SKU
GGN1

De Green Needle bestaat uit dunne, lange glanzende loten. Prachtige hoogwaardige thee met een zeer fijne, nootachtige smaak. Van een biologische theeplantage, hoog uit de bergen van Sanjiang en ver weg van de industrie.

Sinds kort bij ons beschikbaar. Een geweldige aanvulling in het groene thee avontuur.

Green Needle groene thee komt uit Sanjiang, uit een omgeving die geschikt is voor het kweken van goede biologische thee. Ver weg van industrie, tussen de 700-1000 meter boven zeeniveau en met bergen die bijna dagelijks gehuld zijn in dauw. Het klimaat is hier subtropisch en de zomers zijn lang en heet met voldoende neerslag. Erg goede omstandigheden om goede thee te verbouwen.

Sanjiang heeft een lange geschiedenis van groene thee. Dit betrof tot voor kort dezelfde lokale thee, die alleen werd gedronken door de plaatselijke bevolking en buiten Sanjiang geen afzet vond. Om de niet-lokale afzet te stimuleren is de Green Needle ontwikkeld.

Deze thee is familie van de Silver Needle thee, maar door een heel ander "terroir" en een volledig andere manier van verwerken is alleen het uiterlijk nog vergelijkbaar. Het leuke van deze thee is dat hij nog niet zo bekend is. Dus naast de bekende (en ook heerlijke) andere theesoorten, proberen we ook de minder bekende biologisch thee een kans te geven. Deze bijzondere Chinese thee koopt u nu heel gemakkelijk direct bij ons, online en zonder tussenpersonen en allerlei schakels.

green needle green needle landscape green needle close up
meer informatie
Andere namenGreen Needle
VoorkomenGrote loten, dun en glanzend als droge thee en vol na het opschenken. Vergelijkbaar met de Silver Needle loten
Oogst jaarApril 2016
SmaakDe smaak is zeer vers en noot-achtig
Prijs per kopje€ 0,08
Herkomst

Sanjiang, Guangxi, beste gradatie, biologisch

kaart Sanjang green needle thee

Instagram Hash TagNee

 1. Groene en zwarte biologische thee in Sanjiang

  Na een lange reis per vliegtuig en bus vanuit Xiamen is Renco inmiddels aangekomen in Sanjiang (dit betekent 3 rivieren), deze stad ligt op de grens van Hunan en Guangxi. Zoals gezegd moeten we ver reizen om goede biologische thee te kunnen vinden, certificaten zijn weinig waard en we willen met eigen ogen zien en kunnen proeven wat we inkopen.

  Lees Verder »
 2. Duyun thee, nog onbekend in het Westen

  Hierbij het laatste deel van de thee trip, een persoonlijk verslag van Renco

  Lees Verder »
 3. Gelukkig geen tussenpersonen nodig

  Nadat  Renco  twee mooie theesoorten ( een groene en een zwarte ) had in kunnen kopen  in drie rivierengebied , Sanjiang , ging hij verder met zijn reis, nu naar  Baise.

  Lees Verder »
 • Gebruik water rond de 70/80 graden. Kokend heet water zal de loten beschadigen en de smaak vaak bitter maken.-Begin met een kleine hoeveelheid loten, om een te sterke smaak te voorkomen. Voor een glas Green Needle is 2 gram voldoende. Voor een liter of bij gebruik van de Gaiwan 3 tot 4 gram.
 • Laat de Green Needle korte tijd trekken (enkele seconden is voldoende), zodat de smaak van de thee vers, zacht en subtiel blijft.
 • Ruik, voordat u een slok neemt, aan de thee en ervaar de frisse, verse, nootachtige geur. U zult extra van de smaak van de thee genieten.

aanbeveling

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Green Needle 2016
Jouw rating