gaiwan

€ 17,00
Op voorraad
SKU
TWG8
Unieke handgeschilderde gaiwan uit het beroemde porcelein gebied van Jingdezhen

Met de gaiwan is de thee erg goed te proeven vanwege zijn open en geglazuurde oppervlakken: de thee kan worden bekeken tijdens het brouwen en het porcelein voorkomt verandering van de smaak en het aroma van de thee tijdens het trekken. Het deksel van de gaiwan maakt dat de infusie tot zijn recht komt.

De thee kan rechtstreeks uit de gaiwan worden gedronken of worden overgeschonken in een andere kopje.

De gaiwan bestaat uit 1 deksel (Gai), 1 kop (Wan) en een schotel en is persoonlijk door ons ingekocht in China. Doordat hij van porselein is geloven wij dat onze thee volledig tot zijn recht zal komen.

Afmetingen Gaiwan: 9x6 cm

Een gaiwan is een Chinese thee kopje met deksel die wordt gebruikt voor de infusie van theebladeren. De gaiwan werd uitgevonden tijdens de Ming dynastie en het bestaat uit een kom eendeksel en een schotel. De Ming dynastie ook wel het rijk van de Grote Ming genoemd, was de heersende dynastie van China tussen 1368 en 1644.

De gaiwan kan gemaakt zijn van glas, porselein, klei of zelfs jade. Deze gaiwan is gemaakt van porselein. Porselein is perfect om de thee goed te kunnen proeven.

Een gaiwan bestaat uit drie delen: een schotel , een kom en een deksel . Giet het warme water in de lege gaiwan om de kom op  te warmen, gooi het warme water weg. Vul de bodem vervolgens met theebladeren, een paar theelepels met opgerolde of dichte bladeren. Giet er heet water overheen en drink de thee rechstreeks uit de gaiwan of gebruik het deksel als een zeef om de thee over te gieten in aan ander kopje. 

De gaiwan is geschikt voor alle soorten thee en wordt erg veel gebruikt in China. In Jingdezhen (de hoofdstad van porselein in China) zijn er erg veel kleine winkeltje van ambachtslieden waar vele mooie variaties te koop zijn. 

Gebruik liever niet veel bladeren in het begin, maar probeer rustig en met aandacht de thee te proeven. U zult merken dat de thee elke keer als u hem opnieuw opschenkt anders smaakt. Eigenlijk is dit absoluut geen moeilijke manier van theezetten, maar een prettige en toegankelijke manier om de pure smaak en de smaakverschillen van losse thee te ontdekken.

Houd de trektijd kort in het begin, begin met ongeveer 20 seconden. De hoeveelheid water die wordt gebruikt is klein, dus de thee hoeft echt niet lang te trekken. Het zal misschien in het begin even wennen zijn, maar de techniek is zo eenvoudig dat het niet lang duurt voordat het u gemakkelijk af zal gaan.  De gaiwan is een eenvoudige en elegante manier om losse thee volledig tot zijn recht te laten komen. De kleine hoeveelheden maakt dat de thee met aandacht gedronken zal worden en niet gedachtenloos vanuit een grote kom wordt weggedronken. De gaiwan stimuleert meerdere steepings, zodat u de thee echt gaat proeven en waarderen. Niet alleen de verschillen tussen de verschillende theesoorten en binnen 1 theesoort maar ook de verschillen tussen verschillende trekkingen van 1 thee. U zult gegarandeerd merken dat onze losse thee niet te vergelijken is met zakjes thee.

De geuren en smaken van thee zijn ongeloofelijk divers en bijzonder en deze gaiwan is daarbij een goed en mooi hulpmiddel om deze te ontdekken.

 

meer informatie
Instagram Hash TagNee
Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:gaiwan
Jouw rating