Fire Jade

Rating:
93% of 100
€ 7,90
Niet op voorraad
SKU
GFJ2-17

Fire Jade is een biologische groene thee van hoge kwaliteit met een ietwat rokerige en zoete smaak. Met de hand geplukt en verwerkt tot prachtige 'Fire Jade' parels. 

Deze thee wordt al eeuwen in China gedronken. Probeer deze groene thee ook eens.

Fire Jade groene thee is een zeldzame biologische groene thee uit het dorp Yongxi in Anhui. Deze thee wordt al eeuwenlang geproduceerd. De theeplantages liggen op hoge bergen, in een gebied met diepe valeien en veel rivieren en bronnen. Dit gebied heeft een hoge luchtvochtigheid en een vruchtbare grond, wat heel goed is voor de thee. De theeplantages liggen in een prachtige omgeving omringd door pijnbomen.

De vorm van deze thee lijkt veel op de vorm van "gunpowder" maar het is toch een hele andere thee. De bladeren worden met de hand geplukt en gerold en vervolgens op houtskool in een wok gebakken. Het hele proces duurt meer dan twintig uur. Deze groene thee is een absolute top thee en bovendien biologisch.

De naam Fire Jade is ontstaan doordat de blaadjes op houtskool worden gebrand. Doordat het op houtskool is gebrand, heeft het een unieke licht zoete rokerigheid in het aroma.

fire jade fire jade landscape fire jade close up
meer informatie
Andere namenYongxi Huo Qing, Fire Jade, 火青
VoorkomenDonkere, glanzende blaadjes van gerold blad, het lijkt een beetje op ''gunpowder'' maar dan van veel hogere kwaliteit
Oogst jaar2016
SmaakGroen en verfrissend, een beetje zoet met bloemige tonen.
Prijs per kopje€ 0,06
Herkomst

Yongxi, Anhui, hoogste kwaliteit, biologisch

kaart Yongxi Fire Jade thee

Instagram Hash TagNee

Gebruik 1-2 gram van deze thee per glas, samen met water net onder het kookpunt (70-80 graden Celsius). Om een halve liter van deze thee te bereiden, gebruikt u rond de 3 gram, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Begin niet met teveel thee, anders wordt het bitter. Laat de thee een paar seconden trekken als u een milde thee wilt, voor een iets sterkere thee kunt u de thee het beste een minuut laten trekken. Bij gebruik van een KungFu theeservies, gebruikt u 3-4 gram.

gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Fire Jade
Jouw rating
Upsell products