Emperor Cooked Puerh

Rating:
95% of 100
€ 9,80
Op voorraad
SKU
PEM1

Een bijzondere puerh thee die vroeger al eer betoonde aan de keizer.

Jonge bladeren worden gemengd met goudkleurige loten. Deze pu-erh thee heeft daardoor een beetje een zoet aroma en een minder “aardse” smaak dan gebruikelijk voor pu-erh thee.

De fijnste Shou pu-erh, ofwel donkere pu-erh, komt rechtstreeks van de theetuinen van Yunnan. Deze bewerkte Pu-erh thee heeft verschillende goudkleurige loten vermengd met de bladeren.

Emperor Puerh 'Keizer Pu-erh' thee bestaat uit losse bladeren. Deze pu-erh thee werd gepresenteerd als een eerbetoon aan de Chinese keizers. Alleen mooie jonge bladeren worden geplukt en verwerkt voor deze keizerlijke thee. Deze Chinese thee heeft verschillende goudkleurige loten vermengd met theebladeren, waardoor de thee een beetje een zoet aroma heeft.

Deze Emperor pu-erh thee is uniek in smaak in vergelijking met andere bewerkte pu-erh thee soorten. De smaak is minder aards dan de andere puerh thee soorten en is roodkleurig als wijn.

Pu'er is verkrijgbaar als losse bladeren of in diverse gecomprimeerde vormen als  thee schijf. Er is een onderscheid in donkere Pu-erh theeën (ook wel shou of cooked pu-erh genoemd) en groene Pu-erh theeën (ook wel sheng of raw pu-erh genoemd). De shou verwijst naar die soorten die zijn geproduceerd via een versneld post-fermentatieproces,  terwijl de sheng soorten die theesoorten zijn die door een proces van geleidelijke verduistering gaan. Bepaalde selecties van beide typen kunnen jaren worden bewaard. Dat is dan ook de reden dat sommige pu-erhs zijn voorzien van jaar en regio.

emperor close up emperor landscape emperor trees
meer informatie
Andere namenEmperor Loose Puerh, 皇帝熟普洱茶
VoorkomenLosse puerh, deze bewerkte Puerh thee heeft verschillende goudkleurige loten vermengd met de bladeren.
Oogst jaar2008
SmaakZoet, zacht, aards en met lange afdronk.
Prijs per kopje€ 0,10
Herkomst

Lincang, Yunnan

kaart Emperor puerh thee

Instagram Hash TagNee

  1. De goede effecten van puerh thee op uw gezondheid

   De goede effecten van puerh thee op uw gezondheid, probeer eens ons start puerh pakket en ervaar de smaak en kracht van puerh thee. 

   Lees Verder »
 • Yunnan, Puerh Thee, de paarden thee-route en theebossen

  Daar staan we dan, op de Nannuo Berg, tussen de plaatsen Menghai en Jinghong in. Dit is een van de mooiste gebieden van 
  Yunnan, het zuidelijke Xishuangbanna. Deze verre uithoek van China ligt op de grens van zowel Laos als Myanmar (het vroegere Birma) en kenmerkt zich door een brede variëteit aan minderheden.

  Lees Verder »
 • Puerh thee

  Over Puerh thee


  Pu-erh thee, ook wel gespeld als Pu'er thee, bestaat uit een heel aantal verschillende  post-gefermenteerde
   theesoorten geproduceerd in de provincie Yunnan.

  Lees Verder »

Bij het gebruiken van een theeset (Gaiwan) of thee pot, kunt u 6 tot 10 gram per keer te gebruiken wanneer u van iets sterkere thee houdt. 3 -4 gram is voldoende voor lichte thee. Wanneer u direct uit een glas of mok drinkt, is 1 - 3 gram voldoende. Bij Puerh thee wordt de thee eerst twee keer met heet water gespoeld om de bladeren hun smaak te kunnen laten afgeven. Bij een goede Puerh is het daarna mogelijk om tot zo’n 20 keer water bij te schenken. gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Emperor Cooked Puerh
Jouw rating