Chrysant thee

Rating:
99% of 100
€ 3,10
Op voorraad
SKU
SJC1

Deze zachte Chinese thee uit 2017 (herfst) met een volle smaak bevat geen theïne en is ideaal om voor het slapen gaan te drinken.

De meest bekende wilde chrysant thee uit China en door kenners zeer gewaardeerd.

Deze Chrysant thee wordt gemaakt van wilde chrysanten en komt uit Anhui. Deze kwaliteit heet Gongju en komt uit de buurt van Taiping. In de zomer worden de bloemen van deze chrysant geplukt en gedroogd. Ze worden maar één keer per jaar geplukt, de rest van het jaar worden ze met rust gelaten.

De thee heeft als basis een afkooksel van de bloemen van de Chrysanthemum morifolium of de Chrysanthemum indicum. Er kunnen verschillende rassen worden gebruikt, variërend van witte tot gele bloemen. Er zijn vier soorten chrysant thee in China. De meest bekende is de thee die we hier aanbieden, van de Gele berg Gong Ju.

Volgens de Chinezen heeft chrysant thee vele goede eigenschappen. Zo zou deze thee helpen bij de spijsvertering, spanningen en hoofdpijn. Volgens Chinees gebruik koelt chrysant thee het lichaam, wanneer het bijvoorbeeld door spanningen, te vet of pittig eten, alcohol gebruik of onregelmatige nachtrust ‘oververhit’ is geraakt. Chrysant thee wordt in Azië gebruikt als een kruidengeneeskunde sinds de tijd van Confucius (500 voor Christus). Tegenwoordig gebruiken artsen in China ook nog steeds chrysant thee. De Chinese medische aanpak is daarbij gericht op het herstel van evenwicht in het lichaam.

Chrysant thee is erg populair in China. Al sinds de Ming dynastie (1368-1644) was bekend dat je er goed thee van kon zetten, net als van jasmijn en bijvoorbeeld de roos. Maar het drinken van chrysanten aftreksel gaat eigenlijk nog veel verder terug. Al tijdens de Tang Dynastie (AD 618-907) werden bloemen gebruikt om de smaak van groene thee te versterken. Vanaf de Song Dynasty (960-1279) werd de bloemen infusie ook los van theebladeren gedronken.

Deze thee is zowel warm als koud heerlijk om te drinken. Het laat zich ook erg goed combineren met puerh thee, dit is wellicht leuk om eens mee af te wisselen.

Chrysant close up Chrysant landscape Chrysant
meer informatie
Andere namenChrysant Thee, chrysantemum tea, 菊花茶
VoorkomenVoor deze thee worden alleen de bloemen gebruikt. Deze zijn licht gedroogd, maar hebben hun mooie gele kleur behouden. Wanneer u de thee klaarmaakt komen de bloemen meteen weer tot leven. De infusie heeft een prachtige licht gele kleur.
Oogst jaar2015
SmaakZachte en volle smaak van chrysanten.
Prijs per kopje€ 0,03
Herkomst

Taiping, Anhui

kaart chrysant thee

Instagram Hash TagNee

 1. Gezondheids-effecten van de chrysant thee

  Gezondheids-effecten van de chrysant thee, 
  Chrysant thee uit China, keizerlijke gradatie, wilde chrystanthemum (gongju)

  Lees Verder »
 2. Chrysant thee, bekend om zijn afkoelend effect

  Chrysant thee is eigenlijk geen thee in de pure zin van het woord omdat het blad van de camellia sinensis of camellia assamica niet wordt gebruikt. Toch willen we hier iets meer vertellen over thee met smaaktoevoegingen en de chrysant thee.
  Lees Verder »

Gebruik ongeveer 5 a 10 chrysant bloemen en overgiet ze met warm water (ongeveer 85 graden). Afhankelijk van depersoonlijke smaakvoorkeur is een enkel ogenblik tot een paar minuten voldoende, alvorens van deze thee te kunnen genieten. Met de Kong fu theeset iets meer dan 5 gram, één keer 10 seconden om de thee te spoelen en daarna zo’n twintig seconden per keer.

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Chrysant thee
Jouw rating