Over Puerh thee


Pu-erh thee, ook wel gespeld als Pu'er thee, bestaat uit een heel aantal verschillende  post-gefermenteerde
theesoorten geproduceerd in de provincie Yunnan.

Puerh tea brick

Chinese na-fermentatie  is een  productie stijl waarin de theeblaadjes worden onderworpen aan een microbiëel fermentatie proces nadat ze zijn gedroogd en opgerold. Dit is een Chinese specialiteit en wordt soms aangeduid als donkere th ee. Er zijn een paar verschillende provincies, elk met enkele regio's, waar verschillende rassen worden geproduceerd. Degenen die in Yunnan worden geproduceerd worden meestal aangeduid als Puerh thee, verwijzend naar de naam van de Pu'er provincie, die vroeger werd gebruikt als ??handelspost voor donkere thee toen China nog een keizerrijk was.

Pu'er is verkrijgbaar als losse bladeren of in diverse gecomprimeerde vormen  Puerh tea adventure als  thee schijf. Er is een onderscheid in donkere Puerh theeën (ook wel shou of cooked puerh genoemd) en groene Puerh theeën (ook wel sheng of raw puerh genoemd). De shou  verwijst naar die soorten die zijn geproduceerd via een versnelde post-fermentatieproces,  terwijl de sheng soorten die theesoorten zijn die door een proces van geleidelijke verduistering  gaan. Bepaalde selecties van beide typen kunnen jaren worden bewaard. Dat is waarom  sommige thee soorten zijn voorzien van jaar en regio.