Wij vinden het opvallend dat kinderen Chinese thee ook lekker vinden. Eerst wordt vaak vol verwondering gekeken hoe het kan dat je van blaadjes thee kunt maken, zonder dat er een zakje aan te pas komt, maar daarna wordt de pure smaak vaak gewaardeerd.


Niet lang geleden kregen we het verzoek van een klant van ons of we zijn dochter wilden helpen met haar spreekbeurt. Hier het verslag van een kleine theeliefhebster. Mathilde van 8 jaar oud houdt heel erg van thee, net als haar papa en mama en haar zusje Johanna. Ze weet dat papa altijd thee koopt uit China en dat er heel veel verschillende soorten thee zijn. Toen de juf vroeg waar Mathilde haar spreekbeurt over wilde houden riep ze gelijk: “thee”! Maar er valt zoveel te vertellen over thee. Waar moest ze beginnen? Toen heeft haar moeder Reinout van Tea-Adventure opgebeld met de vraag of of hij Mathilde iets over thee zou kunnen vertellen. Dat vond Reinout heel leuk en een afspraak werd gemaakt. Op een regenachtige zondagochtend gingen Mathilde samen met haar vader bij Reinout langs voor een theecursus of mini-theeproeverij. Het was heel gezellig en er werd natuurlijk veel soorten thee gedronken. Mathilde (en zelfs haar vader die toch al eens bij ons op een theeproeverij was geweest), leerden die ochtend veel over thee en zo is de spreekbeurt ontstaan. Mathilde kreeg voor de spreekbeurt nog wat thee samples mee en nog wat kleine Chinese theekopjes. Een paar dagen later was de grote dag. Mathilde kende haar hele spreekbeurt uit haar hoofd en ze kreeg een “heel goed” van de klas en de juf. En er zijn weer wat liefhebbers van thee bij gekomen...

Tea-Adventure is natuurlijk ontzettend trots dat Mathilde over onze thee wilde vertellen in haar spreekbeurt. We ervaren zelf dat kinderen met name de lichte, witte theeën lekker vinden. Eerst moeten ze er aan wennen dat de smaak licht is, zeker in vergelijking met zakjes thee, maar na een paar keer proeven vragen ze er zelf om. Dank aan Mathilde voor de mooie spreekbeurt, de foto’s en het verslag. En Mathilde, mocht je later werk zoeken, dan kan je altijd bij Tea-Adventure aankloppen..