Blog

  
 1. Theedrinken. Wanneer is het tijd om te gaan?


  "De thee is het hart van de ceremonie: de gastheer en ceremonie deelnemers ruiken de thee, proeven en genieten van de vele smaaksensaties die ze met elke nieuwe slok ontdekken.."'

  Lees Verder »
 2. 
 3. Jong geleerd, oud gedaan. Kinderen en theedrinken


  Wij vinden het opvallend dat kinderen Chinese thee ook lekker vinden. Eerst wordt vaak vol verwondering gekeken hoe het kan dat je van blaadjes thee kunt maken, zonder dat er een zakje aan te pas komt, maar daarna wordt de pure smaak vaak gewaardeerd.

  Lees Verder »
 4. 
 5. Hoe kun je Chinese thee goed bewaren?


  Tips voor het goed bewaren van kwaliteitsthee uit China. Het proces van thee maken is een proces waar elke kleine stap invloed kan hebben op de uiteindelijke smaak van de thee. Dit brengt met zich mee dat de smaak van de thee ook na verkoop nog kan veranderen, door middel van oxidatie bijvoorbeeld, het proces waarbij de theebladeren met de zuurstof in de lucht reageren. Om thee zo lang als mogelijk dezelfde smaak te laten behouden moet je hem op een bepaalde manier bewaren.

  Lees Verder »
 6. 
 7. Thee met een verhaal. Waar komen de namen van Chinese thee vandaan?


  Wanneer je kijkt naar alle Chinese theesoorten die er zijn, en dat zijn er vele, dan vallen de namen je waarschijnlijk direct op. Het zijn voor ons als niet-chinees sprekers, redelijk ontoegankelijke namen. Toch zit er vaak wel degelijke een diepere betekenis achter, waardoor de namen ook voor ons een stuk duidelijker worden.

  Lees Verder »
 8. 
 9. Oolong thee, de zwarte draak uit China


  Je hebt vast wel gehoord van witte thee, zwarte thee en groene thee, maar ken je oolong thee ook? Misschien heb je er nog nooit van gehoord, en dan is nu het moment om daar verandering in te brengen. Als een echte theeliefhebber is het tijd dat je leert wat oolong thee is en hoe het smaakt.

  Lees Verder »
 10. 
 11. Blonde Nederlander laat Lulu Wang zich "schamen" over theekennis...


  Tijdens de boekpresentatie van het nieuwe boek van Lulu Wang ‘Chineeslekker’’ verzorgde Tea adventure met veel plezier Chinese thee voor haar gasten.

  Lees Verder »
 12. 
 13. Drink de perfecte kop thee


  Om optimaal te kunnen genieten van uw kop thee van verse losse thee bladeren, is de vraag hoe deze kop gemaakt bereidt dient te worden cruciaal. Natuurlijk zijn er geen snelle en/ of vaste regels.Thee-drinken is een persoonlijke ervaring, en de smaak van het kopje thee zal erg afhangen van de persoonlijke smaak en voorkeur van de drinker. De volgende richtlijnen zijn dan ook om te helpen het meeste uit uw thee te kunnen halen, uw eigen perfecte kop thee te bereiden.

  Lees Verder »
 14. 
 15. Gezondheids-effecten van de chrysant thee


  Begin november ontvangt Tea-Adventure de nieuwe oogst van de chrysanthemum bloemen ontvangt en we willen graag een beschrijving geven van deze thee en de gezondheids voordelen.

  Lees Verder »
 16. 
 17. Rots thee proeven 2016


  Alle rotsen heeën zijn gearriveerd op ons kantoor in Xiamen en we hebben ze allen diverse malen geproefd en getest. We zijn weer naar Wuyishan geweest, hebben daar alle verschillende gradaties geproefd en onze selectie gemaakt, in Xiamen gewacht op hun komst en toen nogmaals proeven, nog eens proeven, nog eens, en omdat we ze zo goed vonden nog eens geproefd.

  Lees Verder »
 18. 
 19. De Phoenix Dancong Oolong Thee


  The Story about Phoenix Dancong Oolong Tea
  Lees Verder »
Pagina