Yunnan Bi Luo Chun

Rating:
96% of 100
€ 4,00
Niet op voorraad
SKU
GS01
We konden geen duurzaam geproduceerde Bi Luo Chun vinden uit Dong Ting, daarom zijn we uitgeweken naar Yunnan. Hier wordt de Bi Luo Chun "groot blad" variant geproduceerd.

De Yunnan Bi Luo Chun is zachter en fruitiger dan de Dong Ting variant .

Hoog in de top tien van China’s beste theeën staat een groene thee afkomstig uit de omgeving van de stad Suzhou, de Dong Ting Bi Luo Groene Thee. Deze groene thee werd voor het eerst geproduceerd in de Ling Yuan tempel op de Bi Luo berg. De uiteindelijke naam Bi Luo Chun werd gegeven door een keizer en werd daarbij ook direct benoemd tot een keizerlijke thee. Deze Chinese thee wordt in een wok op zo’n 200 graden Celsius gebakken. Een beroemde thee die we graag in ons assortiment willen hebben....

De naam, die letterlijk ‘groene lenteslak betekent, is geïnspireerd op de mooie spiraal vorm, die lijkt op een slakkenhuis, en het feit dat de bladeren in de vroege lente worden geplukt.

Maar helaas hebben we geen Bi Luo Chun kunnen vinden uit Dong Ting die voldoet aan onze duurzaamheidseisen. Vandaar dat we zijn uitgeweken naar een hele andere provincie Yunnan, waar ook een Bi Luo Chun wordt gemaakt. Onze Biluochun is een "groot blad" variant thee van oude thee bomen uit Yunnan. Het zijn langgedraaide bladeren die lijken op een soort slakkenhuis.

De Yunnan Bi Luo Chun wordt op de zelfde wijze geproduceerd als de Dong Ting variant, en bestaat geheel uit de eerst pluk in de lente. De jongen loten worden met de hand geplukt. De Yunnan Bi Luo Chun is zachter en fruitiger dan de Dong Ting variant met een hint van abrikoos.

yunnan bi luo chun yunnan bi luo chun picking yunnan bi luo chun wet
meer informatie
Andere namenBi Luo Chun,Green Spring Snail, Pi Lo Chun
VoorkomenDe bladeren lijken vaak op opgerolde spiraaltjes vandaar ook de naam slak of snail in de naam van de thee.
Oogst jaar2016
Smaak fruitige smaak en aanhoudend bloemig aroma
Prijs per kopjeNee
HerkomstNee
Instagram Hash TagNee

Per glas is rond de 2 gram ruim voldoende. Voor een theepot of Gaiwan is 3 tot 4 gram voldoende. De bladeren worden met water tussen de 70 en 80 graden overgoten. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur is een enkel ogenblik tot een minuutje voldoende, alvorens van deze thee te kunnen genieten. In zijn algemeenheid geldt, hoe dikker de bladeren, hoe minder er van nodig is.

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Yunnan Bi Luo Chun
Jouw rating