Banna

€ 8,10
Niet op voorraad
SKU
PDB1

Deze losse pu-erh thee uit 2008 is donkerrood van kleur met een robuust zachte en aardse smaak. Banna staat voor Xishuangbanna, de ’Champagne streek’ voor pu-erh thee.

Eén van de beste pu-erh thee soorten, hier online beschikbaar!

Het Xishuangbanna gebied is één van de mooiste plekken in de provincie Yunnan van China. Xishuangbanna staat voor "12 bannas" (gebieden) in de Dai minderheidstaal. Hier zijn geen theevelden met relatief kleine theestruiken, maar heuse ‘theebomen’ van soms honderden jaren oud. Het tropische klimaat is uitermate geschikt voor de groei. De wilde bomen "offeren" jaarlijks hun beste jonge bladeren op voor de productie van één van Xishangbanna’s symbolen: Pu-erh thee. De theebomen zijn over heel Xishuangbanna verspreid, maar de beste pu’erh thee komt van zes bekende bergen.

Deze Banna cooked of donkere pu-erh is de hoogste graad van zijn soort uit het Xishuangbanna gebied. Door de toenemende vraag is er een verwerkingsmethode ontwikkelt die maakt dat de pu-erh cooked variant direct kan worden gedronken. De raw of groene variant moet altijd langer rijpen voordat deze op smaak is.

De meeste van pu-erh thee soorten worden in cake-vorm gedrukt, maar deze Banna is een van de weinige pu-erhsoorten die wordt verwerkt als losse thee. Maar daardoor niet minder lekker.

banna close up banna landscape banna trees
meer informatie
Andere namenBanna Puerh, Xishuangbanna Puerh, 版纳
VoorkomenLosse thee, donker van kleur, stevig uiterlijk.
Oogst jaarNee
SmaakEen robuust zachte en aardse smaak. Deze thee heeft een aangename geur.
Prijs per kopje€ 0,08
Herkomst

Menghai gebied, Xishuangbanna, Yunnan

kaart the banna puerh thee

Instagram Hash TagNee

  1. De goede effecten van puerh thee op uw gezondheid

   De goede effecten van puerh thee op uw gezondheid, probeer eens ons start puerh pakket en ervaar de smaak en kracht van puerh thee. 

   Lees Verder »
 • Yunnan, Puerh Thee, de paarden thee-route en theebossen

  Daar staan we dan, op de Nannuo Berg, tussen de plaatsen Menghai en Jinghong in. Dit is een van de mooiste gebieden van 
  Yunnan, het zuidelijke Xishuangbanna. Deze verre uithoek van China ligt op de grens van zowel Laos als Myanmar (het vroegere Birma) en kenmerkt zich door een brede variëteit aan minderheden.

  Lees Verder »
 • Puerh thee

  Over Puerh thee


  Pu-erh thee, ook wel gespeld als Pu'er thee, bestaat uit een heel aantal verschillende  post-gefermenteerde
   theesoorten geproduceerd in de provincie Yunnan.

  Lees Verder »

Wanneer u gebruik maakt van de kungfu thee set of een theepot, is rond de 5-8 gram van de Banna Pu-erh voldoende. Wanneer u de smaak nog te heftig vindt, dan rond de 3 gram... Voor een glas of kop thee voldoet 1-2 gram reeds. Bij het drinken van thee Pu-erh, dient u de thee twee keer voor te spoelen met kokend heet water. Dit is nodig om de volle smaak van de theebladeren los te maken. Bij een goede pu-erh kan er daarna wel tot vijftien keer opgeschonken worden.

gebruiksaanwijzing

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Banna
Jouw rating