Aged White Peony King

Rating:
98% of 100
€ 5,60
Op voorraad
SKU
WPK9

Bijzondere witte thee en al jaren populair in China. Door jarenlange rijping fermenteert de White Peony. Deze thee komt van een biologische theetuin gelegen op één van de hoogste bergen van Zhenghe. We zijn trots dat we deze Aged White Peony King kunnen aanbieden in Europa.

Deze gefermenteerde White Peony komt van een theetuin gelegen op één van de hoogste bergen van Zhenghe. Fuding is de bekendste plaats op het gebied van witte thee en Zhenghe staat op de tweede plaats. Zhenghe heeft zijn eigen variatie witte thee genaamd 'Zhenghe Dabaicha'. De bladeren en knoppen van deze thee struik zijn groter dan die van Fuding, die worden gebruikt voor de White Peony King en de Silver Needle.

<p >We hebben geprobeerd om een goede biologische witte thee uit Zhenghe aan te bieden, maar waren eerder niet in staat om hier een goede biologische Aged White Peony te vinden: Bijna alle soorten thee in dit gebied zijn van lage kwaliteit en bijna geen van hen is biologisch. Via een vriend vonden we in de zomer van 2016 een kleine biologische en duurzame theetuin op een van de hoogste bergen van Zhenghe. De thee bomen in dit gebied zijn omgeven door vele andere bomen en planten en de dorpelingen beheren deze theetuin niet. Ze gaan er één keer per jaar naar toe om de bladeren te plukken.

Drie jaar geleden, besloten ze om een aantal van hun beste White Peony thee op te slaan om te zien hoe deze zou fermenteren. Na drie jaar is het resultaat opmerkelijk, deze thee is heerlijk zacht en zoet van smaak. Bewaar deze thee op een koele en donkere plaats, dan is hij lang te bewaren.

zhenghe aged white peony zhenghe aged white peony zhenghe aged white peony
meer informatie
Andere namenWhite Peony King, Baimudan Wang
VoorkomenMooie grote thee bladeren en knoppen
Oogst jaar 2013
SmaakZoet en zacht
Prijs per kopje€ 0,06
Herkomst

Zhenghe, Fujian

kaart Zhenghe witte thee

Instagram Hash TagNee

Per glas is rond de 2 gram ruim voldoende. Voor een theepot of Gaiwan is 3 tot 4 gram aan te raden. De bladeren worden met water van 90 graden overgoten. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur is een enkel ogenblik tot een minuut voldoende, alvorens van deze thee te kunnen genieten.

Schrijf je eigen review
Je beoordeelt:Aged White Peony King
Jouw rating
Upsell products